Zbog afere “selefije”

Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije saslušan u Tužilaštvu BiH

  • 29.03.2019. 11:54

Direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić saslušan je juče u Tužilaštvu BiH zbog afere “selefije”.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine formiralo je predmet u vezi s navodima ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića o djelovanju hrvatskih obavještajaca i diplomata na naoružavanju selefija u BiH.

"U okviru predmeta na kojem radi Tužilaštvo BiH, u svojstvu svjedoka saslušan je direktor OBA BiH Osman Mehmedagić", potvrđeno je u Tužilaštvu BiH.

U državnoj pravosudnoj instituciji ranije su iskaze dali ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, zamjenik ministra Mijo Krešić te novinari Žurnala i RTRS Avdo Avdić i Mato Đaković.

Podsjećamo, nakon što je Žurnal objavio vijest u kojoj tvrdi da su hrvatski obavještajci i diplomate bili umiješani u pokušaj prenošenja naoružanja u mesdžide na područuju BiH, ministar bezbjednosti BiH potvrdio je ove navode.

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske odbacila je tvrdnje o prenošenju naoružanja, ali je potvrdila da je imala kontakt s bh. državljaninom inicijala H. Č., a koji je obavještajcima SOA, prema pisanjima medija iz susjedne zemlje, bio interesantan zbog otvorenog iznošenja radikalnih stavova na društvenim mrežama i podržavanja ISIS.

Foto: Avaz

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм