Predsjednik Republike Srpske

Dodik: BiH nema nijednu odluku kojom podržava sankcije Rusiji

  • Извор: АТВ
  • 23.02.2023. 15:46

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, rekao je da Bosna i Hercegovina, suštinski i formalno, nema nijednu odluku kojom se podržava bilo koja sankcija prema Rusiji.

On je podsjetio da je minister inostranioh poslova BiH Elmedin Konaković nedavno imao sastanak sa evropskim ambasadorima na kojem je glavna tema bila zašto BiH ne provodi sankcije Rusiji. Dodik kaže da se sankcije ne provode jer nema odluke.

“Sankcije se neće provoditi jer ne postoje. Mislim da je glupo što je i nova struktrura ponovo dozvolila da se isto odnosi prema tom pitanju. Ako je neko htio da uvažava organe i Ustav BiH, onda je morao da poštuje činjenicu da nema saglasnost da se priključi toj Rezoluciji Ujedinjenih nacija, i mi se ne priključujemo tome”, istakao je Dodik.

On kaže da je dobra stvar što je delegacija Narodne skupštine Republike Srpske bila u posjeti Rusiji. Napomenuo je da je delegacija veoma burno pozdravljenja  od strane ruske Dume.

“To nama veoma godi, da vam pravo kažem. Kad bih znao da će nam aplaudirati u američkom Kongresu, ja bih isto tamo otišao. Ja imam sankcije pa ne mogu, ali otišao bih veoma rado da mogu. Nama se pokušava nametnuti sterotip u kojem mi moramo da pratimo politike koje uvodi Evropska unija i neki drugi faktori. Ali to je samo 20 odsto svijeta, više od 70 odsto svijeta nije uvelo sankcije, kada gledate sa te strane, mi smo u većini”, izjavio je Dodik.

  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм