Krši Ustav

Džaferović opet krši Ustav, otišao u Solun bez saglasnosti

  • Извор: АТВ
  • 11.06.2022. 19:10

Predsjedavajući Predsjedništva BiH opet krši Ustav. Bez saglasnosti je otišao na Samit šefova država i vlada Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi. Tamo je lagao učesnike, poručuje srpski član Predsjedništva BiH. Milorad Dodik tvrdi da ne postoji nijedan Džaferovićev stav u Solunu koji odgovara istini i Ustavu. Svaki je neusaglašen i ne predstavlja stav BiH.

“Ovakvi politički izleti, koji su DŽaferoviću već postali normalni, više ruše BiH nego bilo koja aktivnost druga dva konstitutivna naroda u BiH. Republika Srpska ne vodi secesionističku politiku, ali Džaferović i dalje istrajava na lažima skuvanim u Sarajevu za potrebe očuvanja muslimanskih pozicija u BiH”, naveo je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Nenavođena raketa – to je za lidera SP-a Šefik Džaferović. Petar Đokić kaže da bošnjački član Predsjedništva bulazni na međunarodnim skupovima.

 “To je još jedan težak udarac integritetu BiH, koji upravo zadaje SDA koja se predstavlja kao zaštitnik BiH, kao zaštitnik političkog i svakog drugog integriteta BiH. Upravo oni svojom politikom ruše BiH”, rekao je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije.

Nakon što se obrušio na Republiku Srpsku i optužio je za sve probleme u BiH, Džaferović je rekao da je BiH spremna za EU. 

“Želimo da institucije BiH budu deblokirane, da reforme budu unapređivane, a ne napadane i umanjivanje i želimo da što prije dobijemo kandidatski status”, rekao je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Da je upravo Džaferović taj koji urušava put BiH prema EU, tvrde analitičari. Kažu, ovaj njegov potez predstavlja državni udar. Nije mu prvi put.

“Na dug rok ne čini dobro BiH, posebno ne čini dobro kada se govori o procesu pristupanja EU, jer je to jedan proces koji traži i poštovanje sistema i vladavine prava i političkih procesa. Da se BiH predstavlja i pojavljuje u međunarodnoj javnosti i političkim odnosima kao jedna nestabilna, nesigurna i apsolutno neuređena država u koju se neće imati povjerenja”, istakao je Miloš Šolaja, profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Takvi postupci Džaferovića bi, objašnjavaju analitičari, mogli da dovedu do prestanka komunikacije s pojedinim zemljama što se tiče investicija. Imaće, kažu, posljedice i na razvoj BiH.    


  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:50 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.