Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Nema prijetnji i sankcija koje mogu zamagliti činjenicu da je Šmit nelegalno u BiH

  • Извор: СРНА
  • 17.01.2022. 13:08

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da nema tih prijetnji, sankcija i kazni koje mogu zamagliti činjenicu da je Kristijan Šmit nelegalno u BiH i da se lažno predstavlja kao visoki predstavnik.

"Čiji je on visoki predstavnik i kome, to on najbolje zna. Nama nije i to ne što bi mi htjeli tako ili ne, već zato što Šmit u BiH nije došao onako kako je predviđeno Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma. To mu očito ne smeta da se miješa u unutrašnja pitanja BiH, da sudi, presuđuje i prijeti", konstatovao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše Šmitove prijetnje da se, kako kaže, mora raditi na tome da se budućnost BiH odvija bez srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Treba li u budućnosti računati na Dodika, istakao je srpski član Predsjedništva BiH, reći će birači u Republici Srpskoj.

"Ali da na Šmita mi, legalno izabrani političari u ime Republike Srpske, ne računamo ni u sadašnjosti već smo rekli. Tačno je da ga pominjem, ali ne kao građanina Šmita, već kao kolonijalnog upravnika koji se nije izborio ni da dođe u BiH kako su to činili visoki predstavnici od 1995. godine", naglasio je Dodik.

On je rekao da treba samo zamisliti situaciju da neko iz BiH ode u NJemačku i počne da se predstavlja kao njemački kancelar. "Svi znamo kako bi to završilo", zaključio je Dodik. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина