Сарајево

Додик није желио да устане у судници

  • Извор: СРНА
  • 20.12.2023. 16:44

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одбио је данас да устане у судници Суда БиХ, као и на претходном рочишту.

Након што је бранилац предсједника Српске Горан Бубић рекао да Додик жели да се обрати, судија Суда БиХ Мирсад Стрика затражио је да Додик устане, што је он одбио.

На почетку данашњег обраћања у судници судија Стрика је рекао и да Анто Нобило, који је адвокат из Хрватске, не може бити у судници јер није члан ниједне адвокатске коморе у БиХ, док је Бубић навео да нема ниједног разлога да се Нобилу онемогући обраћање.

Судија Стрика одгодио је данашње рочиште и одредио ново за 17. јануар предсједнику Додику и вршиоцу дужности директора "Службеног гласника" Милошу Лукићу, након што је Додикова одбрана затражила изузеће тужилаца Недима Ћосића, Гордане Босиљчић, Нивес Каневчев и Биљане Голијанин, јер сумња у њихов непристрасан приступ.


Вучић послао поруку грађанима Српске: Извините

Вучић послао поруку грађанима Српске: Извините

Бубић је на рочишту рекао да су већ затражили изузеће тужилаца Ћосића, Каневчев, Голијанин, а данас је придодао и Гордану Босиљчић.

"Не постоји непристрасан приступ предмету и зато су наши приједлози за изузеће релевантни јер се Босиљчићева придружила оптужници", рекао је Бубић и додао да су тужиоци у овом предмету нека врста оштећених.

Додику и Лукићу суди се по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита. Они су 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се оптужени изјаснили да нису криви.


Симулирали будућност земље: Резултати застрашујући

Симулирали будућност земље: Резултати застрашујући

Рочиште у овом предмету одгођено је 6. децембра пред Судом БиХ, након што је одбијен захтјев адвокатског тима одбране да овај предмет буде пребачен у Бањалуку. Након одбијања захтјева, тим одбране предсједника Српске поднио је жалбу, коју је Суд БиХ одбио.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина