Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik obećao 200.000 KM za završetak Manastira svetog Arhangela Gavrila kod Brčkog

  • Извор: СРНА
  • 23.08.2022. 18:21

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je danas Manastir Svetog arhangela Gavrila u Popovom Polju kod Brčkog i obećao da će dati 200.000 KM za završetak izgradnje ove svetinje.

Dodik je rekao da će biti naloženo da odmah bude isplaćeno 100.000 KM, a ostalo kasnije, da se sve završi u planiranom roku.

On je dodao da će njegova porodica donirati ovom manastiru ikonu Svetog Save.

"Treba ostati privržen našoj Crkvi i vjeri, poštujući druge, ali isto tako ne oklijevati da se pokaže predanost vrijednostima Srpske pravoslavne crkve i svemu što ona čini, pogotovo u današnje vrijeme", rekao je Dodik.

On je istakao da je misija Crkve uvijek bila značajna za očuvanje identiteta srpskog naroda.

"Ako postoji jaka povezanost naše srpske nacionalne zajednice sa SPC, onda postoji i narod", naveo je Dodik i naglasio značaj izgradnje ovog manastira u Popovom Polju za srpski narod.

Dodika je po dolasku u hram u Popovom Polju dočekao sveštenik Kristijan Đokić, koji je zahvalio za najavljenu donaciju i današnju posjetu.

Riječ je o prvom manastiru na prostoru Brčko distrikta, a u julu 2018. godine kum zvona ovog hrama bio je upravo Dodik, tada predsjednik Republike Srpske.

Na praznik Sabora Svetog arhangela Gavrila (26. jula) 2018. godine zvona i krstove hrama osveštao je Njegovo preoveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

Izgradnja manastira u Popovom Polju, koje se nalazi na granici između Brčko distrikta i Bijeljine, počela je 2014. godine, a riječ je o monumentalnoj građevini, čiji je zvonik visok 33 metra.

Temelje ovog hram osveštao je 26. jula 2015. godine tadašnji episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom, a kumovi temelja bili su Dragomir i Nada Petrović.

Dodik se tokom današnje posjete Brčkom prethodno sastao sa predsjednikom i zamjenikom predsjednika Skupštine distrikta Sinišom Milićem i Ivom Filipovićem.


  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.