"Srpska nema ništa protiv južne gasne interkonekcije"

Dodik: Od gasne interkonekcije napravili mit, neko u Sarajevu izmišlja neke razloge!

  • 09.05.2023. 14:10

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da ne vidi razlog da bilo ko u BiH sprečava realizaciju razvojnih projekata, među kojima su i oni koji se odnose na gasne interkonekcije.

"Republika Srpska nije sprečavala razvojne projekte u Federaciji BiH /FBiH/ i očekujemo da se tako i FBiH ponaša. Sprečavanje projekata govori o nemogućnosti BiH i to se neće mnogo trpjeti", rekao je Dodik novinarima.

"Srpska finansijski stabilna i isplatiće sve svoje obaveze"

On je istakao da se posljednjih 12 godina pokušava obezbijediti istočna gasna interkonekcija.

"Formalno-pravno gledano oni su od toga napravili mit, iako je riječ o tehničkoj odluci. Zašto da ne gradimo gasovod, pa do sada je mogao biti završen. Da li znate kolike gubitke imamo zato što nemamo gasovod za privredu i stanovništvo i koliko je važan za energetsku stabilnost? Ništa nismo uradili zato što neko u Sarajevu izmišlja neke razloge", rekao je Dodik.

Dodik: Željka Cvijanović će se sutra obratiti na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a

Dodik: Željka Cvijanović će se sutra obratiti na sjednici Savjeta bezbjednosti UN-a

On je ponovio da Republika Srpska nema ništa protiv južne gasne interkonekcije, ali da će imati ako bude uslovljavana istočna.

"Ako ovo pitanje bude na dnevnom redu Savjeta ministara podržaćemo ga. Energetika je u nadležnosti entiteta, a ne BiH, i donošenje zakona o gasu na nivou BiH nije u skladu sa Ustavom. Razvojna komponenta je u nadležnosti entiteta i zašto se u tome sprečavamo, odnosno zašto je neko skontao da nam blokira izgradnju `Buk bijele` i aerodroma u Trebinju. Vrijednost naših projekata je skoro četiri milijarde KM", rekao je Dodik.

Nebenzja: Ulažu se napori da se zataška sabotaža gasovoda

Nebenzja: Ulažu se napori da se zataška sabotaža gasovoda "Sjeverni tok"

On je podsjetio da Republici Srpskoj nikada nije palo na pamet da zatvori gas Sarajevu zato što joj se sprečavaju razvojni projekti.

"Ako neko smatra da treba zaustaviti Srpsku, onda će biti zaustavljena cijela BiH", zaključio je Dodik.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.