Predsjednik Socijalističke partije

Đokić o potvrđenoj optužnici protiv Dodika: Političke igrarije koje produbljuju krizu

  • Извор: АТВ
  • 11.09.2023. 18:19

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić smatra da je potvrđivanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloša Lukića jos jedan u nizu napada na RepublikuSrpsku i njene institucije.


"Odavno je i više nego očigledno da se udarom na instituciju predsjednika pokušava urušiti Republika Srpska. Vidljivo je i da među članicama Savjeta za implementaciju mira, izuzevši Rusku Federaciju, postoje otuđeni centri moći koji koriste Sud BiH kao sredstvo u obračunu sa Republikom Srpskom, koji svojim djelovanjem pokušavaju da je oslabe i tako  podrivaju  teško stečenu stabilnost u BiH. To se vidi i u tome što je PIC (Savjet za implementaciju mira u BiH) predložio Kristijana Šmita za visokog predstavnika, iako na to nije imao pravo. To je nezakonitost protiv koje se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvoreno bori, kako bi zaštitio interese i institucije Srpske, pa i BiH od samovolje. Nažalost, Miloradu Dodiku pokušavaju da sude zato što je predsjednik Republike Srpske.  To je ujedno napad i na srpski narod  koji ga je dominantnom većinskom voljom izabrao za predsjednika. Ni ovim činom suđenja predsjedniku Republike neće nas zaplašiti, umoriti niti odvratiti od toga da se odlučno borimo za napredak i razvoj Republike Srpske i odbranu njene slobode. Da gospodin Milorad Dodik nije predsjednik Srpske, ne bi ni bio optužen", zaključio je Đokić.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?