Одабир кандидата

Донесена одлука о расписивању конкурса за директора СИПА-е

 • Извор: СРНА
 • 20.05.2024. 22:50

Независни одбор донио је вечерас одлуку о расписивању јавног конкурса за спровођење процедуре одабира кандидата на позицију директора Агенције за истраге и заштиту БиХ.

Утврђен је и текст конкурса, који ће бити објављен у наредном периоду, саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Независни одбор обавио је разговор са руководством Граничне полиције БиХ с циљем сагледавања њиховог рада.

О активностима које се спроводе у Граничној полицији БиХ чланове Независног одбора информисали су директор Граничне полиције Мирко Купрешаковић и замјеник директора Енсад Корман.

Чланови Независног одбора примили су у посјету нерезидентног амбасадора Ирске за БиХ са сједиштем у Љубљани Адријана Фарела, са којим су разговарали о посјети Ирској, коју су чланови Независног одбора предузели у оквиру ТАИЕКС програма Европске комисије.

У саопштењу се наводи да је посјета чланова Независног одбора Ирској предузета с циљем сагледавања најбољих европских пракси у раду независних и сродних тијела која се баве спровођењем процедуре за избор челника полицијских агенција.

Током сусрета са Фарелом изражена је обострана захвалност за добру организацију и реализацију ове посјете, додаје се у саопштењу.

Независни одбор размотрио је информацију Министарства безбједности у Савјету министара, те донио закључак који ће бити упућен Министарству, а односи се на активности које је Независни одбор предузео на реализацији препорука из Петог круга евалуације ГРЕКО-а /Група држава против корупције/ за БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 08:30 Емисија: АТВ јутро

  Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

 • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

  Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

 • 11:00 Ловачки савети (Р)

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

  Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина