Božica Živković Rajilić

"Džaferović bi bio u zatvoru da u BiH postoji zrno pravde"

  • Извор: СРНА
  • 14.04.2022. 14:22

Da postoji zrno pravde u bilo kom sudu u BiH, Šefik Džaferović bi bio u zatvoru, a ne bi govorio o neostvarenim ratnim ciljevima takozvane Armije BiH, izjavila je Srni predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić.

Za Džaferovićevu izjavu da BiH "još nije ono za šta su se borili" pripadnici takozvane Armije BiH, Rajilićeva je istakla da su to njegove neostvarene želje.

Ona je za takozvanu Armiju BiH nazvala paravojskom koja je nelegalno formirana, a da je Džaferović bio jedan od učesnika stvaranja te paravojske.

Rajilićeva je navela i da su, dok je bio načelnik Centra službi bezbjednosti Zenica na tom području bili logori za Srbe.

"Džaferović na ružnom događaju za hrišćane u BiH govori o svojim željama koje nije uspio da ispuni, a to je dan nas potpuno istrijebi i stvori nove paravojne jedinice kojima bi komandovao", odgovorila je Rajilićeva na Džaferovićeve navode na obilježavanje dana takozvane Armije BiH.

Ona je dodala da krivi i pravosuđe u Republici Srpskoj, upitavši zašto se ne izda nalog da bude on uhapšen.

"Gdje su tužioci u Srpskoj", pita Rajilićeva i dodaje da se čeka da svjedoci umru da ne bi imao ko da svjedoči o onome šta je doživio i vidio tokom zatočeništva.