Odbornik DF-a u Srebrenici

Dželaludina pisala Šmitu: Odbornica Komšićeve stranke optužila Srbe za lažno predstavljanje

  • Извор: АТВ
  • 11.06.2022. 12:35

Odbornik DF-a Željka Komšića u Skupštini opštine Srebrenica Dželaludina Nukić uputila je pismo Kristijanu Šmitu u kojem optužuje Srbe za lažno predstavljanje u institucijama Republike Srpske i traži zaštitu Bošnjaka u Srebrenici.

Ona je zbog pitanja Hrvata u BiH odlučila da pozove Kristijana Šmita da iskaže interesovanje i za predstavljanje Bošnjaka u Republici Srpskoj za koje tvrdi da su im prava najviše ugrožena u BiH.

Iako odbornik u SO Srebrenica, Nukićeva tvrdi da Bošnjaci u tom mjestu nemaju prava i da na dan izbora u Srebrenicu dođe više od 3.000 državljana Srbije da glasaju što po njenom dokazuje da Srebrenicom "vlada" Republika Srbija.

Njeno pismo izazvalo je bijes na društvenim mrežama, kako Srba, tako i Hrvata. Otvoreno joj je postavljeno pitanje zašto ne piše i o pravima Srba u FBiH, a pitali su je i kako joj nije smetalo dok je u Srebrenici glasao i Moamer Zukorlić.

One je optužila da Bošnjake predstavljaju osobe koje su samo na papiru Bošnjaci, nakon čega su je u komentarima podsjetili da je ona predstavnik stranke Željka Komšića.