Bošnjački član Predsjedništva BiH

Džaferović uporedio Handkea sa Brejvikom

  • 23.10.2019. 07:47

Džaferović izjavio da je Anders danas u zatvoru, a da piscu slijede počasti, iako su obojica podržavala Karadžića i Miloševića

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, koji učestvuje na svjetskom forumu Turske radio-televizije, tokom svog skandaloznog obraćanja na jednom od panela izjednačio je ovogodišnjeg nobelovca Petera Handkea s teroristom Andersom Brejvikom zbog podrške Slobodanu Miloševiću.

On je svoje izlaganje dobrim djelom posvetio zločinima počinjenim u Bosni tokom devedesetih.

"Zašto se prestižna Nobelova nagrada dodjeljuje jednom od simpatizera Slobodana Miloševića i promotera njihove politike? To treba da zabrine, ne samo nas u Bosni nego i ljude širom svijeta", rekao je Džaferović, a prenosi sarajevski Avaz.

On je potom govorio o masakru na norveškom ostrvu Utoja i teroristi Andersu Brejviku, koji je „za neprijatelje odredio, pored ostalog, islam i feminizam i pozvao na deportaciju muslimana“, a da je, dodao je, priznao da mu je „politički uzor bio Radovan Karadžić“.

"Kao i ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade za književnost Handke, i Brejvik je u svome manifestu podržao Miloševićevu ratnu politiku, te osudio NATO intervenciju kojom je ona zaustavljena", naveo je i dodao da je Brejvik danas u zatvoru, a nagrađeni Peter Handke će u Stokholmu uz najviše počasti dobiti priliku da promoviše svoje stavove.    

I lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti ponovo se obrušio na Petera Handkea, kojeg je nazvao „zagovornikom genocida“.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм