Александар Гогановић

"ЕУФОР не распоређује додатне јединице у БиХ"

  • Извор: СРНА
  • 25.09.2023. 18:47

ЕУФОР не распоређује додатне јединице у БиХ, како то преносе поједини медији, него је ријеч о редовној вјежби "Брзи одговор 2023", изјавио је замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

- ЕУФОР је сам недавно оцијенио да је безбједносна ситуација у БиХ стабилна и сагласан сам са том њиховом оцјеном, нарочито када узмемо у обзир да ЕУФОР има једини мандат да оцјењује безбједносну ситуацију у БиХ. Пошто је безбједносна ситуација стабилна нема потребе за распоређивањем додатних јединица ЕУФОР-а у БиХ - рекао је Гогановић.

Он је нагласио да је у овом случају ријеч о редовној, планској вјежби ЕУФОР-а, истичући да нема потребе за дизањем панике и тензија.

Погледајте шта пише у Споразуму о пуном суверенитету БиХ који је предложио Додик

Погледајте шта пише у Споразуму о пуном суверенитету БиХ који је предложио Додик

- Сарадња са ЕУФОР-ом је на високом нивоу и званични став Републике Српске је да подржавамо продужење њихове мисије у БиХ - додао је Гогановић.

Годишња вјежба "ЕУФОР брзи одговор 2023" почела је 11. и траје до 29. септембра.

У вјежби учествују војници из 22 државе учеснице мисије Еуфора, које ће привремено ојачати састав Еуфора тако што ће послати резервне снаге које су тренутно у приправности у тим земљама.

Камионџија из БиХ шверцовао више од 18.000 цигарета

Камионџија из БиХ шверцовао више од 18.000 цигарета

Сврха ове вјежбе је јесте да се покаже спремност Еуфора и потврди његова стална подршка у одржавању безбједног и стабилног окружења у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм