Запиткују полицију

ЕУФОР у БиХ све више занима Брчко Дистрикт

  • Извор: АТВ
  • 22.02.2024. 19:15

ЕУФОР у БиХ све више занима Брчко Дистрикт. Свако мало запиткују тамошњу полицију о безбједносној ситуацији. Питају и о паравојним формација, а изгледа их посебно занима, или много страхују, за статус Дистрикта.

Имају своје изворе, чини се највише из Сарајева, који им дојављују лажне информације. Највише питања имају када се политички узбурка ситуација у БиХ. 

"Поготово у мјесецима који су за нас безбједносно јако изазовни. Негдје од средине једанаестог до средине трећег мјесеца се увијек подигне политичка тензија не само на подручју Брчког него и у цијелој БиХ. И то су периоди када ми морамо пружати адекватне одговоре“, каже шеф Полиције Брчко Дистрикта Горан Писић. 

У децембру прошле године посебно су се интересовали за ситуацију у Дистрикту. Питали смо их шта су тражили од шефа полиције и преко којих извора се информишу. Одговорили су оно што их нисмо питали. 

"Активности ЕУФОР-а, укључујући задатке  остваривање сарадње и одржавање контакта са различитим нивоима власти, редовно се проводе на цијелој територији БиХ у циљу непрекидног праћења стања безбједности“, навели су у одговору из ЕУФОР-а.

Године 2022. у Брчком су у инспекцију долазили и представници НАТО-а за Западну Европу.  Водили су се дезинформацијама из Сарајева. 

"Морам рећи да је и он приликом разговора са мном указао на то да према свим показатељима, да је стање безбједности на простору Брчког изузетно повољно. Да ни њему није јасно шта би неке трупе радиле у Брчком. Изнио је свој став да су налази њихове инспекције потврдили да су били обманути“, рекао је предсједник Скупштине Брчко Дистрикта Синиша Милић. 

Позиви из ЕУФОР-а редовно стижу чим из другог ентитета стигне дојава о некаквим паравојним јединицама. Сваки пут се испостави да их је неко лагао.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)