Penzionisani general-major Vojske Srbije

Forca: NATO ugrožava bezbjednost u BiH

  • Извор: АТВ
  • 27.05.2022. 07:45

NATO i Brisel svojim političkim potezima ugrožavaju bezbjednost u BiH, jer se donose i predlažu odluke koje su na štetu samo jedne, srpske strane, ocijenio je bivši načelnik Uprave za strategijsko planiranje Vojske Srbije general-major u penziji Božidar Forca.

- Taj trend će i dalje biti nastavljen, te nam više nego ikad treba strpljenja i mudrosti - upozorio je Forca koji je danas načelnik Katedre bezbednosti na Fakultetu za poslovne studije i pravo u Beogradu.

Prema njegovim riječima, vlasti Srpske suočiće se u narednom periodu sa novim i još žešćim i većim političkim pritiscima od strane SAD i Brisela, na koje treba da odgovore mudrom politikom.

Forca je za Glas Srpske rekao da Srbija po svaku cijenu mora zadržati neutralnost u novim okolnostima izazvanim sukobom u Ukrajini, a da Srpska mora pratiti korake Srbije i voditi jednu usaglašenu politiku.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм