Републиканац

Де Сантис: Украјина у НАТО би била само терет САД-у

  • Извор: СРНА
  • 24.09.2023. 11:49

САД неће имати користи од уласка Украјине у НАТО и то ће бити само још једно оптерећење за Вашингтон, рекао је гувернер Флориде и предсједнички кандидат републиканаца Рон Де Сантис.

"Мислим да чланство Кијева у НАТО није у нашем интересу", рекао је Де Сантис одговарајући на питање да ли Украјина треба да се обавеже да се никад неће придружити Алијанси како би отворила пут миру.

Он је додао да би то само представљало додатне обавезе и терет за САД. "Ако додате себи још обавеза, онда гдје су у томе бенефити за нас, шта добијамо заузврат? Не знам које су то предности за нас", рекао је он у подкасту за програм "Глен бек".

Украјина је у септембру прошле године поднијела захтјев за чланство у Алијанси.

Стојаковић о Јокићу и репрезентацији: Имао је притисак, подржавам га

Стојаковић о Јокићу и репрезентацији: Имао је притисак, подржавам га

Де Сантис је нагласио да је категорично против тога да се амерички војници шаљу у Украјину, додајући да би циљ Вашингтона требао да буде крај сукоба. Он је критиковао актуелну политику "бланко чека" у вези са финансијском и војном помоћи Кијева.

Неки републиканци почели су да говоре о забринутостима у вези са одговорности. Почетком седмице група сенатора и чланова Конгреса упутила је писмо Бијелој кући тражећи одговоре.

Жена погинула при слијетању возила са коловоза

Жена погинула при слијетању возила са коловоза

"Амерички народ заслужује да зна гдје одлази њихов новац. Како се одвија контраофанзива? Да ли су Украјинци ближе побједи сада него прије шест мјесеци? Која је наша стратегија и који је план Б предсједника", наводи се у писму.

У писму се истиче да док се не добију одговори на та питања они ће се супротставити додатној финансијској подршци Украјини.

Пет тијела пронађено на три различите локације, сви су из исте породице

Пет тијела пронађено на три различите локације, сви су из исте породице

Њихово одбијање услиједило је док се у Конгресу расправља о томе да ли САД, које су већ пружиле десетине милијарди долара помоћи Украјини, треба да одобре посљедњи захтјев америчког предсједника Џозефа Бајдена да пошаље још 24 милијарде долара помоћи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина