Republikanac

De Santis: Ukrajina u NATO bi bila samo teret SAD-u

  • Izvor: SRNA
  • 24.09.2023. 11:49

SAD neće imati koristi od ulaska Ukrajine u NATO i to će biti samo još jedno opterećenje za Vašington, rekao je guverner Floride i predsjednički kandidat republikanaca Ron De Santis.

"Mislim da članstvo Kijeva u NATO nije u našem interesu", rekao je De Santis odgovarajući na pitanje da li Ukrajina treba da se obaveže da se nikad neće pridružiti Alijansi kako bi otvorila put miru.

On je dodao da bi to samo predstavljalo dodatne obaveze i teret za SAD. "Ako dodate sebi još obaveza, onda gdje su u tome benefiti za nas, šta dobijamo zauzvrat? Ne znam koje su to prednosti za nas", rekao je on u podkastu za program "Glen bek".

Ukrajina je u septembru prošle godine podnijela zahtjev za članstvo u Alijansi.

Stojaković o Jokiću i reprezentaciji: Imao je pritisak, podržavam ga

Stojaković o Jokiću i reprezentaciji: Imao je pritisak, podržavam ga

De Santis je naglasio da je kategorično protiv toga da se američki vojnici šalju u Ukrajinu, dodajući da bi cilj Vašingtona trebao da bude kraj sukoba. On je kritikovao aktuelnu politiku "blanko čeka" u vezi sa finansijskom i vojnom pomoći Kijeva.

Neki republikanci počeli su da govore o zabrinutostima u vezi sa odgovornosti. Početkom sedmice grupa senatora i članova Kongresa uputila je pismo Bijeloj kući tražeći odgovore.

Žena poginula pri slijetanju vozila sa kolovoza

Žena poginula pri slijetanju vozila sa kolovoza

"Američki narod zaslužuje da zna gdje odlazi njihov novac. Kako se odvija kontraofanziva? Da li su Ukrajinci bliže pobjedi sada nego prije šest mjeseci? Koja je naša strategija i koji je plan B predsjednika", navodi se u pismu.

U pismu se ističe da dok se ne dobiju odgovori na ta pitanja oni će se suprotstaviti dodatnoj finansijskoj podršci Ukrajini.

Pet tijela pronađeno na tri različite lokacije, svi su iz iste porodice

Pet tijela pronađeno na tri različite lokacije, svi su iz iste porodice

Njihovo odbijanje uslijedilo je dok se u Kongresu raspravlja o tome da li SAD, koje su već pružile desetine milijardi dolara pomoći Ukrajini, treba da odobre posljednji zahtjev američkog predsjednika Džozefa Bajdena da pošalje još 24 milijarde dolara pomoći.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: