Galić: Kontinuirano pratiti stanje nezakonitih migracija

  • 20.05.2021. 15:53

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić istakao je da se mora kontinuirano pratiti stanje nezakonitih migracija i preduzimati sve dogovorene mjere i aktivnosti kako bi se maksimalno zaštitila granica.

On je naveo da su od početka ove godine pripadnici Granične policije BiH od ulaska u BiH odvratili oko 2.000 nezakonitih migranata.

"Svjesni smo činjenice da nemamo dovoljno ljudstva za potpunu zaštitu granice, zato su skoro svi postojeći kapaciteti Granične policije BiH usmjereni na istočni dio granice i formiran je posebni tim policijskih službenika s ciljem pojačane kontrole nezakonitih migracija", istakao je Galić.

Galić je održao redovni sastanak s pripadnicima Jedinice granične policije Zvornik i Posebnim timom za borbu protiv nezakonitih migracija, na čelu sa komandirom Muamerom Fazlagićem, povodom aktualnog stanja na istočnoj granici i borbe protiv nezakonitih migracija.

Na sastanku su precizirane aktivnosti koje će se sprovoditi u narednom periodu i dogovorena strategija kojom će se nastaviti realizovati nadzor i osmatranje, prikupljati obavještajno-bezbjednosni podaci, postavljati zasjede i nadzorni punktovi, te preduzimati ostale mjere u borbi protiv nezakonitih migracija, saopšteno je iz Granične policije BiH.

S obzirom na to da se poboljšanjem vremenskih uslova očekuje pojačan migracijski pritisak, što se već sada osjeti na istočnom dijelu granice, učesnici sastanka su razgovarali o aktuelnom stanju na granici i mjerama koje preduzimaju pripadnici jedinice granične policije Zvornik kako bi što efikasnije zaštitili granicu.

Galić je zahvalio pripadnicima granične policije Zvornik i Posebnom timu u borbi protiv nezakonitih migracija, što su maksimalno usmjereni na zaštitu istočne granice, gdje je najveći migracijski pritisak, te preduzimaju sve dogovorene mjere i aktivnosti, uprkos problemima i opasnostima kojima su svakodnevno izloženi. 

Тагови:
  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)