Stručnjak za bezbjednost

Galijašević: BiH upravlja mudžahedinski garnizon

  • Извор: СРНА
  • 18.02.2022. 15:48

Izjava ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova da ova zemlja provjerava informacije o tome da u BiH, na samoproglašenom Kosovu i u Albaniji vrbuju plaćenike koji će biti poslati u Donbas, poruka je da niko od nas nije bezbjedan.

Živimo u zemlji kojom se praktično upravlja jednim mudžahedinskim garnizonom, ocijenio je za Srnu stručnjak za bezbjednost i borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

- Izjava Lavrova ukazuje i na nekoliko opasnih stvari - da ta teroristička infrastruktura, koja je nastala devedesetih godina prošlog vijeka preko Alije Izetbegovića i njegove stranke SDA uz pomoć Muslimanskog bratstva i dijelova Islamske zajednice, postaje stabilna upravo, zahvaljujući intervencijama institucija BiH koje kontroliše SDA - smatra Galijašević.

Galijašević ističe da u tom "ruglu od države" normalni ljudi i domaćini moraju živjeti silom prilika i dijeliti taj poredak, sistem i život sa tim vojnicima koji povremeno odlaze na određena ratišta da ubijaju navodno u ime vjere, a u stvari u ime zapadne geopolitike i SDA, Muslimanskog bratstva, vehabijskog učenja, u ime njihovog krvoločnog islama.

Prema riječima Galijaševića, SDA stabilizuju i održava tu strukturu i očigledno je da to radi uz znanje pojedinih zapadnih obavještajnih službi, jer se vidi da ta teroristička infrastruktura s vremena na vrijeme diže u vazduh policijske stanice u BiH, ubija policajce, novinare, puca na Ambasadu SAD.

- Dakle, ta teroristička infrastruktura se koristi za ratove koji Zapadu odgovaraju. Tu je i Sirija, učešće u Libiji, tu su događaji u Iraku, avganistanski rat i vidimo da je to osnovni razlog zašto u stvari nema ozbiljnijih sudskih procesa i sankcionisanja ovih struktura - naglasio je on.

Galijašević naglašava da je terorizam postao dio političkog sistema zahvaljujući SDA i da je njihovo slanje u Donbas nastavak te politike takozvanog džihada, u ovom slučaju protiv Rusije.

- To se onda prenosi na lokalno polje. Dakle, to je upereno i protiv interesa Srbije i Republike Srpske - upozorio je Galijašević.

Тагови: