Stručnjak za bezbjednost

Galijašević: Ustav BiH srušen voljom Zapada u korist islamističke politike

  • Извор: СРНА
  • 03.01.2022. 13:56

Stručnjak za bezbjednosti i terorizam Dževad Galijašević rekao je Srni da je Ustav BiH srušen voljom Zapada u korist islamističke politike u Sarajevu.

Galijašević je istakao da je BiH dio međunarodne igre i "drske zapadne geopolitičke zavjere".

"Kad je reč o stvarnim problemima, sve je i počelo i prije nego što je potpisan Dejtonski sporazum", rekao je Galijašević.

Galijašević je posebno naglasio ulogu visokih predstavnika jer je njihov rezultat sukobljeno društvo u BiH.

"Sada vidimo da Republika Srpska mora da razmišlja o svojoj bezbjednosti, pa čak i onoj medicinskoj", naglasio je Galijašević i dodao da je Srpska dokazala ozbiljnu politiku time što je pod svoju nadležnost vratila Agenciju za lijekove.

Galijašević je rekao da je to važan korak za Republiku Srpsku, te da se za "rušenje Ustava BiH ne mogu kriviti funkcioneri iz Srpske, jer je za rušenje kriv Zapad".

On je dodao da je i Vlada Federacije BiH /FBiH/ nelegalna.

"Mi rušenja Ustava BiH imamo u FBiH. Oni vladaju i protiv volje građana i lopticu prebacuju u banjalučko dvorište. Problem je što ni srpskom članu Predsjedištva BiH Miloradu Dodiku, ni predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović, ni prvim saradnicima Sredoju Noviću, Draganu Lukaču, Nebojši Radmanoviću, Nikoli Špiriću ne možete inputirati nečasnu ulogu u ratu, ne možete pronaći ratnu mrlju. Ne možete govoriti da oni ruše Ustav BiH", poručio je Galijašević.

On je podsjeća da je Dodik ukazao na činjenicu da u Ustavu BiH u Aneksu četiri piše da ne postoje Oružane snage BiH i da su poslovi odbrane delegirani entitetima.

"Dodik je ukazao i da nema Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, da nema Tužilaštva BiH, da nema ove Obavještajno bezbjednosne agencije na čijem čelu sjedi čovjek sa osmogodišnjom školom i sa tri falsifikovane diplome", istakao je Galijašević.

On je dodao da su prijetnje islamskim svijetom podsticane od lidera SDA Bakira Izetbegovića neozbiljne i "pucanje iz prazne puške".

"Vidim da je Bakir neozbiljan. Ne postoji homogeni, monolitni islamski svijet. Takvo nešto ne postoji. Znate da je sva politika koju predvode šiitske zemlje, predvođene Iranom, Irakom, dijelovima Libana i Sirije duboko konfrontirana sa politikom Saudijske Arabije i arapskom politikom. Posebno Turska ima drugačiju politiku. Ta prijetnja islamskim svijetom je pucanje iz prazne puške", pojasnio je Galijašević.

Prema njegovim riječima, Zapad vidi islamističko lutanje i politički radikalizam.

"Vidite vi tu jasne stavove, pa i u regionu. Vidite napore i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se sačuva mir. Mislim da su informacije koje Vučić ima tačne. On odlično zna da Bošnjaci i Srbi ne žele rat", poručio je Galijašević. 

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)