Замјеник министра одбране у Савјету министар

Гогановић: Долазак резервних снага ЕУФОР се из лоших намјера представља као долазак НАТО

  • 11.04.2024. 11:30

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић истакао је да поједини политичари у ФБиХ долазак резервних снага Еуфора у БиХ представљају као слање додатних снага НАТО-а из незнања или лоших намјера.

Гогановић је изјавио за Срну да је долазак резервних снага Еуфора планирана активност, те да се ради о упућивању дијела француског батаљона, односно снага у резерви Еуфора ради реализације планиране вјежбе Оружаних снага БиХ са снагама Еуфора распоређеним у БиХ.

"Они ће овдје боравити само у периоду док траје планирана вјежба, што су недавно на конференцији за медије објаснили командант Еуфора генерал Ласло Штиц и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез", навео је Гогановић.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез демантовао је посланика у Представничком дому парламентарне скупштине БиХ Дениса Звиздића, који је јуче изјавио да у БиХ ускоро долази батаљон НАТО-а, преносе федерални медији.

"Истина је да у БиХ стиже француски батаљон, као дио резервних снага Еуфора. То није НАТО јединица, осим што је Француска члан овог војног савеза, па се онда из тога извукао погрешан закључак", истакао је Хелез.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.