Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministar

Goganović: Dolazak rezervnih snaga ЕUFOR se iz loših namjera predstavlja kao dolazak NATO

  • 11.04.2024. 11:30

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović istakao je da pojedini političari u FBiH dolazak rezervnih snaga Еufora u BiH predstavljaju kao slanje dodatnih snaga NATO-a iz neznanja ili loših namjera.

Goganović je izjavio za Srnu da je dolazak rezervnih snaga Еufora planirana aktivnost, te da se radi o upućivanju dijela francuskog bataljona, odnosno snaga u rezervi Еufora radi realizacije planirane vježbe Oružanih snaga BiH sa snagama Еufora raspoređenim u BiH.

"Oni će ovdje boraviti samo u periodu dok traje planirana vježba, što su nedavno na konferenciji za medije objasnili komandant Еufora general Laslo Štic i ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez", naveo je Goganović.

Ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez demantovao je poslanika u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića, koji je juče izjavio da u BiH uskoro dolazi bataljon NATO-a, prenose federalni mediji.

"Istina je da u BiH stiže francuski bataljon, kao dio rezervnih snaga Еufora. To nije NATO jedinica, osim što je Francuska član ovog vojnog saveza, pa se onda iz toga izvukao pogrešan zaključak", istakao je Helez.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program