Замјеник министра одбране

Гогановић: Хелез се бави јефтиним популизмом

  • Извор: СРНА
  • 16.01.2024. 18:17

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је Срни да пријетње Зукана Хелеза да ће поднијети кривичну пријаву због обиљежавања Дана Републике, 9. јануара, не сматра релевантним и вриједним коментарисања, јер да је било елемената кривичног дијела Тужилаштво БиХ би покренуло поступак по службеној дужности.

"С друге стране, импонује ми што сам на истој кривичној пријави са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и то баш у вези са прославом рођендана Републике Српске", истакао је Гогановић поводом Хелезове најаве да ће у четвртак поднијети кривичне пријаве против њега, предсједника Српске Милорада Додика и пуковника Оружаних снага БиХ Милана Дамјанића због организовања, односно учествовања на прослави Дана Републике.

Гогановић је рекао да ће свакако потези министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза изазвати реакције о којима ће обавијестити јавност уколико званично преда кривичну пријаву.

"Умјесто да заједнички рјешавамо нагомилане проблеме у систему одбране, колега Хелез се бави јефтиним популизмом и измишљеним кривичним пријавама", констатовао је Гогановић.

Пратите нас и путем Вибера