МО БиХ

Гогановић из Брисела: Сарадња са НАТО да, интеграције - не

  • Извор: Агенције
  • 26.03.2024. 11:34

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је Срни да је на састанку са члановима Комитета замјеника сталних представника у сједишту НАТО-а у Бриселу јасно и недвосмислено изнио став Републике Српске да је сарадња са овим војним савезом прихватљива, али не чланство БиХ.

Гогановић је истакао да је веома важно нагласити да су представници НАТО-а на јучерашњем састанку јасно и недвосмислено констатовали да Програм реформи не прејудицира чланство БиХ у НАТО, него сарадњу, и да разумију да је питање чланства осјетљива тема у БиХ, те да се о томе неће разговарати, нити ће они инсистирати на чланству.

Замјеник министра одбране је нагласио да су јасно навели да је то питање о којем требају разговарати домаћи политичари и да знају да о чланству тренутно не постоји политички консензус у БиХ.

Канађанка се удала за Србина, крстила се и узела име великог српског владара

Канађанка се удала за Србина, крстила се и узела име великог српског владара

"Подсјетио сам да је Програм реформи из 2019. године, документ који је усвојило Предсједништво БиХ када је српски члан био Милорад Додик, темељ односа БиХ и НАТО савеза, те да је јасно дефинисано да је БиХ за сарадњу са НАТО, али не и за интеграције", рекао је Гогановић за Срну из Брисела поводом писања федералних медија да су се чланови Сталног одбора НАТО-а сагласили да створе нови статус за земље које, како су навели, теже придруживању Алијанси и службено означе Украјину, БиХ и Грузију као кандидате за НАТО.

Гогановић је навео и да су чланови Комитета честитали БиХ што је Европска унија донијела одлуку о отпочињању преговора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)