Министарство одбране

Гогановић: Паметније је рјешавати проблеме у систему одбране, него пријетити

  • Извор: СРНА
  • 05.01.2024. 15:07

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић поручио је ресорном министру Зукану Хелезу да би било далеко корисније да заједно рјешавају нагомилане проблеме у систему одбране, умјесто што уочи великог хришћанског празника пријети кривичним пријавама.

"Срби се припремају за прославу надолазећег Божића, а Хелез умјесто да нам честита најрадоснији хришћански празник мени и Србима у систему одбране пријети кривичним пријавама", изјавио је Гогановић Срни и поручио Хелезу да се не боји његових пријетњи.

Реагујући на пријетње Хелеза да ће у случају да неко из Министарства одбране буде на прослави 9. јануара бити предузете одређене мјере и да ће сносити кривичну одговорност, његов замјеник је истакао да те пријетње нико више озбиљно не схвата.

"Грађани Републике Српске су на референдуму одлучили да желе 9. јануара да прослављају Дан Републике, а напомињем да је референдум, поред избора, највећа одлика демократије. Тог дана бићу са грађанима Српске у Бањалуци и прославити Дан Републике, не бојим се Хелезових пријетњи", рекао је он.


Вишковић: Нико не смије да изда Српску - на то обавезује 23.000 погинулих

Вишковић: Нико не смије да изда Српску - на то обавезује 23.000 погинулих

Осврћући се на пријетње Хелеза да ће укинути Републику Српску, Гогановић је оцијенио да је ријеч о пролазном политичару, а да је Република Српска трајна и загарантована Дејтонским мировним споразумом.

"Причом о укидању Републике Српске Хелез скреће пажњу са проблема у систему одбране који су настали његовим доласком", указао је Гогановић.

Он је позвао министра да, у духу празничке атмосфере, сједну и рјешавају нагомилане проблеме у систему одбране, али га и упозорио да неће дозволити мајоризацију Срба у систему одбране.

"Оружане снаге БиХ су мултиетничке и сва три народа имају иста права која су им загарантована законом о одбрани и Уставом БиХ", подсјетио је Гогановић.

Пратите нас и путем Вибера