Ministarstvo odbrane

Goganović: Pametnije je rješavati probleme u sistemu odbrane, nego prijetiti

  • Izvor: SRNA
  • 05.01.2024. 15:07

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović poručio je resornom ministru Zukanu Helezu da bi bilo daleko korisnije da zajedno rješavaju nagomilane probleme u sistemu odbrane, umjesto što uoči velikog hrišćanskog praznika prijeti krivičnim prijavama.

"Srbi se pripremaju za proslavu nadolazećeg Božića, a Helez umjesto da nam čestita najradosniji hrišćanski praznik meni i Srbima u sistemu odbrane prijeti krivičnim prijavama", izjavio je Goganović Srni i poručio Helezu da se ne boji njegovih prijetnji.

Reagujući na prijetnje Heleza da će u slučaju da neko iz Ministarstva odbrane bude na proslavi 9. januara biti preduzete određene mjere i da će snositi krivičnu odgovornost, njegov zamjenik je istakao da te prijetnje niko više ozbiljno ne shvata.

"Građani Republike Srpske su na referendumu odlučili da žele 9. januara da proslavljaju Dan Republike, a napominjem da je referendum, pored izbora, najveća odlika demokratije. Tog dana biću sa građanima Srpske u Banjaluci i proslaviti Dan Republike, ne bojim se Helezovih prijetnji", rekao je on.


Višković: Niko ne smije da izda Srpsku - na to obavezuje 23.000 poginulih

Višković: Niko ne smije da izda Srpsku - na to obavezuje 23.000 poginulih

Osvrćući se na prijetnje Heleza da će ukinuti Republiku Srpsku, Goganović je ocijenio da je riječ o prolaznom političaru, a da je Republika Srpska trajna i zagarantovana Dejtonskim mirovnim sporazumom.

"Pričom o ukidanju Republike Srpske Helez skreće pažnju sa problema u sistemu odbrane koji su nastali njegovim dolaskom", ukazao je Goganović.

On je pozvao ministra da, u duhu prazničke atmosfere, sjednu i rješavaju nagomilane probleme u sistemu odbrane, ali ga i upozorio da neće dozvoliti majorizaciju Srba u sistemu odbrane.

"Oružane snage BiH su multietničke i sva tri naroda imaju ista prava koja su im zagarantovana zakonom o odbrani i Ustavom BiH", podsjetio je Goganović.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.