Замјеник министра одбране у Савјету министара

Гогановић: Подршка Додику, нема сагласности ни на једну одлуку Министарства одбране

  • Извор: СРНА
  • 25.11.2023. 19:31

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић подржао је предсједика Републике Српске Милорада Додика и истакао да ни на једну одлуку из овог министраства, која буде упућена у Савјет министара, неће дати сагласност.

Гогановић је рекао да Хелез износи неистине у јавни простор и тиме нарушава безбједносну ситуацију у БиХ што је апсолутно супротно ономе што би челни људи система одбране требало да раде.

Он је рекао да од почетка мандата упозорава на штетно понашање и дјеловање министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза који својим одлукама урушава систем и ствара лоше међуљудске односе, а јавним наступима шири страх и панику међу грађане БиХ и урушава Дејтонски мировни споразум.

"Ниједна одлука из сектора одбране неће проћи док је Хелез министар"

- Нагласио бих да је систем одбране најосетљивији систем у Савјету министара, управо из тог разлога је и једино министарство које поред министра има и два замјеника - навео је Гогановић.

Према његовим ријечима, Хелез је више пута користио систем одбране за скупљање јефтиних политичких поена.

- Упозоравао сам га више пута да систем одбране не смијемо користити у политичке сврхе. Нанио је велику штету систему одбране, самој БиХ али и себи. Надам се да ће због његових антидејтонских потеза одговарати како не би дошло до непоправљиве штете у систему одбране - рекао је Гогановић.

Он је подсјетио да је у априлу донио и одлуку о прекиду сарадње са НАТО савезом због изјава министара одбране и да је Хелез допринио лошим односима БиХ и НАТО савеза, а мјесецима је блокирао доношење генералске структуре и упућивање имена нових генерала ка Предсједништву БиХ.

Гогановић је навео да ће у понедјељак, 27. новембра, на сједници Предсједништва БиХ једино српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић гласати за, а да ће, како незванично сазнаје, друга два члана бити портив именовања нових генерала само из разлога што на мјесто начелника Заједничког штаба треба доћи генерал из реда српског народа.

Цвијановић: Не могу прихватити честитке поводом 25. новембра, заговарам једнак третман ентитета у вези са празницима

Цвијановић: Не могу прихватити честитке поводом 25. новембра, заговарам једнак третман ентитета у вези са празницима

- Уколико се то деси, политичко Сарајево ће сносити одговорност за стање у систему одбране и нарушене међуљудске и међуетничке односе у Оружаним снагама БиХ. Једниставно Хелез није дорастао функцији - закључио је Гогановић за Срну.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ниједна одлука из сектора одбране неће проћи Савјет министара док је Зукан Хелез министар.

Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да Хелез својим причама шири лажи. "То је прича коју су научили и пошто је усмјерена против Срба вријеме је да дјелују. Мало сутра ћете дјеловати", рекао је Додик.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина