Одговор АТВ-у

Гранична полиција БиХ: Запримљен захтјев Министарства безбједности у вези са Шмитом

  • Извор: АТВ
  • 29.09.2023. 17:08

Гранична полиција БиХ је запримила захтјев Министарства безбједности БиХ на који је сачињен и достављен одговор, речено је из Граничне полиције БиХ у одговору на питање АТВ-а да ли је Гранична полиција БиХ запримила захтјев министра безбједности у Савјету министара БиХ Ненада Нешића за истрагом по ком основу се Кристијан Шмит налази у БиХ.

Како су додали у одговору су садржане тражене информације о поступању Граничне полиције БиХ по одредбама Закона о граничној контроли, у складу са прописаним надлежностима.

Подсјећамо, раније је СИПА затражила од Граничне полиције БиХ податке о Кристијану Шмиту и његовом осигурању, тачније податке о начинима преласка границе и оружју које носе.

СИПА тражи од Граничне полиције податке о Шмитовим преласцима границе

СИПА тражи од Граничне полиције податке о Шмитовим преласцима границе

Ово је услиједило, након што су српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и министар безбједности БиХ Ненад Нешић захтијевали од СИПА-е, Граничне полиције, ДКПТ-а и Министарства иностраних послова информације о статусу Шмита и чланова његовог осигурања, те детаље о оружју које носе док су на дужности у БиХ.

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић, рекао је јуче да очекује да најкасније у року од десет дана добије све релевантне информације од надлежних полицијских и других органа о боравку Кристијана Шмита и његове пратње у БиХ.

Пратите нас и путем Вибера