Након захтејва

СИПА тражи од Граничне полиције податке о Шмитовим преласцима границе

  • Извор: АТВ
  • 29.09.2023. 11:14

СИПА је затражила од Граничне полиције БиХ податке о Кристијану Шмиту и његовом осигурању, тачније податке о начинима преласка границе и оружју које носе, јављају федерални медији.

Ово је услиједило, након што су српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и министар безбједности БиХ Ненад Нешић захтијевали од СИПА-е, Граничне полиције, ДКПТ-а и Министарства иностраних послова информације о статусу Шмита  и чланова његовог осигурања, те детаље о оружју које носе док су на дужности у БиХ.

Све безбједносне агенције на нивоу БиХ из своје надлежности врше провјере о статусу Кристијана Шмита и његовог обезбјеђења на основу дописа српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и мнистра безбједности у Савјету министара Ненада Нешића, речено је Срни у овим агенцијама.

Министар безбједности у Савјету министара БиХ Ненад Нешић, рекао је јуче да очекује да најкасније у року од десет дана добије све релевантне информације од надлежних полицијских и других органа о боравку Кристијана Шмита и његове пратње у БиХ. 

Пратите нас и путем Вибера