Бањалука

Граорац: Пред Судом БиХ данас бранимо институције Српске

  • Извор: СРНА
  • 06.12.2023. 10:33

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Исидора Граорац поручила је да се на данашњем рочишту предсједнику Републике Српске Милораду Додику пред Судом БиХ у Сарајеву бране институције Републике Српске, за које су српски очеви и синови дали животе.

"Против предсједника Додика се води насилан судски процес у којем треба процесуирати предсједника који је стао иза одлука Народне скупштине Републике Српске, те вршиоца директора дужности директора 'Службеног гласника' јер је те одлуке објавио", рекла је Граорчева Срни.

Граорчева је истакла да траје напад на Републику Српску, да се уништи и нестане оно што су Срби крвљу платили, јер им је Српска трн у оку.

"Не дамо Републику Српску и бранићемо је свим средствима. Данас смо ту да покажемо јединство српског народа, заједништво у борби за очување наших институција", поручила је Граорчева, која ће данас присуствовати рочишту у Сарајеву.


Седам и по година за покушај убиства 10 особа у Приједору

Седам и по година за покушај убиства 10 особа у Приједору

Она је рекла да тражи да се Суд БиХ бави процесуирањем ратних злочина над српским становништвом, јер је то много прече и битније од процеса који нема правну основу.

"Када се Суд БиХ почне бавити злочинима за које постоје докази, можемо говорити о некој заједничкој будућности у оквиру Дејтонског мировног споразума", закључила је Граорчева.

Пред Судом БиХ за данас је заказано рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића по оптужници за непоштовање одлука Кристијана Шмита.


Вулић: Марфи наредио да пресуда Додику мора бити осуђујућа

Вулић: Марфи наредио да пресуда Додику мора бити осуђујућа

Додик и Лукић су 16. октобра на рочишту у Суду БиХ рекли да не разумију оптужницу, након чега је констатовано да су се оптужени изјаснили да нису криви. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Филм

    'Филм