Жељка Цвијановић

"Хелез да објасни да ли су лица блиска вехабијама вјежбала на полигону"

  • 23.04.2024. 18:56

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је данас у Источном Сарајеву да је затражила званичну информацију од Министарства одбране у Савјету министара ко и како користи полигоне БиХ на којима треба да се обучавају Оружане снаге БиХ или евентуално полицијске снаге ентитета.

Она је на конференцији за новинаре навела да је из медија сазнала информацију да су лица повезана са вехабијским покретом вјежбала гађање на војном полигону код Мостара и да је својој служби наложила да званично упути захтјев Министарству одбране да се види ко користи ресурсе за обуку регуларних снага.

Истичући да јој је застрашујуће то што је прочитала и да о томе извјештавају медији, Цвијановићева је рекла да очекује изјашњење министра одбране у Савјету министара Зукана Хелез.

"Чудно је да је тај министар одбране сваком лонцу поклопац, нема шта тај човјек није коментарисао, али сад није изашао да ово коментарише", рекла је Цвијановићева, подсјећајући да је Хелез прије неког времена изашао и причао о Русима који наводно трче по неким камповима у Републици Српској.

Српски члан Предсједништва рекла је да очекује да се зна да, уколико су тачне информације објављене у медијима о вехабијама на полигону у Мостару, чији је то пропуст, ко чува такве објекте и како се они користе.

Портал "Бљесак.инфо" објавио је да су лица повезана са вехабијским покретом вјежбала гађање на војном полигону код Мостара, а међу њима су биле и четири малољетне женске особе.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм