Željka Cvijanović

"Helez da objasni da li su lica bliska vehabijama vježbala na poligonu"

  • 23.04.2024. 18:56

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Istočnom Sarajevu da je zatražila zvaničnu informaciju od Ministarstva odbrane u Savjetu ministara ko i kako koristi poligone BiH na kojima treba da se obučavaju Oružane snage BiH ili eventualno policijske snage entiteta.

Ona je na konferenciji za novinare navela da je iz medija saznala informaciju da su lica povezana sa vehabijskim pokretom vježbala gađanje na vojnom poligonu kod Mostara i da je svojoj službi naložila da zvanično uputi zahtjev Ministarstvu odbrane da se vidi ko koristi resurse za obuku regularnih snaga.

Ističući da joj je zastrašujuće to što je pročitala i da o tome izvještavaju mediji, Cvijanovićeva je rekla da očekuje izjašnjenje ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Helez.

"Čudno je da je taj ministar odbrane svakom loncu poklopac, nema šta taj čovjek nije komentarisao, ali sad nije izašao da ovo komentariše", rekla je Cvijanovićeva, podsjećajući da je Helez prije nekog vremena izašao i pričao o Rusima koji navodno trče po nekim kampovima u Republici Srpskoj.

Srpski član Predsjedništva rekla je da očekuje da se zna da, ukoliko su tačne informacije objavljene u medijima o vehabijama na poligonu u Mostaru, čiji je to propust, ko čuva takve objekte i kako se oni koriste.

Portal "Bljesak.info" objavio je da su lica povezana sa vehabijskim pokretom vježbala gađanje na vojnom poligonu kod Mostara, a među njima su bile i četiri maloljetne ženske osobe.

Pratite nas i putem Vibera