Sjednica HNS-a

HNS: Hitno stabilizovati prilike u BiH

  • Извор: СРНА
  • 14.03.2022. 18:35

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH ukazalo je danas na važnost stabilizacije odnosa u BiH.

Iz HNS-a su naveli da na to upućuju nove okolnosti u Evropi.

Na sjednici se razgovaralo o unutrašnjim političkim odnosima i o odlasku predsjednika HNS-a Dragana Čovića u Brisel na radne susrete i sjednicu Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta (AFET), gdje će se obratiti o temi odnosa BiH i EU i aktuelne situacije u BiH.

U saopštenju se navodi da je u posljednjih 10 dana obavljeno mnoštvo razgovora s američkom i evropskom administracijom kao pripreme za nastavak pregovora i postizanja konačnog dogovora.

"Usvojeni zaključci na vanrednom zasjedanju HNS-a preciziraju neophodne elemente koji se moraju implementirati u konačno rješenje Izbornog zakona BiH", navodi se u saopštenju.

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH danas se razgovaralo o svim novostima oko pregovaračkog procesa i izmjenama Izbornog zakona BiH.

Nakon sastanka su naveli da je stav HDZ-a BiH jasan i koncizan – legitimno predstavljanje tri konstitutivna naroda na načelima sadržanim u političkom sporazumu o izmjenama i dopunama Izbornog zakona potpisanog u Mostaru je temeljni okvir za konačan dogovor.

"U ovom trenutku formalno pravni uslovi za održavanje opštih izbora ne postoje", naveli su iz HDZ-a.


Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.