Осуђени бивши премијер ФБиХ

Хоће ли Бећировић и Комшић помиловати Новалића?

  • Извор: Аваз
  • 06.03.2024. 17:25

Члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић говорио је данас о могућем помиловању бившег премијера ФБиХ Фадила Новалића, који је осуђен на четири године затворске казне због афере "Респиратори".

Бећировић је на новинарско питање о томе како ће гласати казао:

„Ваше је слободно право да поставите ово питање, али ја морам казати да до овог момента ништа није дошло у Предсједништво БиХ“.

Додао је да сматра да сви званичници БиХ би увијек требали да проуче материјал, па онда изнесу свој став о одређеном питању.

„Међутим, да не остане никаква недоумица - вјероватно у овој земљи не постоји човјек који тако снажно заступа поштивања принципа уставности и законитости као што то ја радим. На сваком мјесту, како у земљи тако и у иностранству, морамо поштовати БиХ, правосуђе БиХ. Ако такав приједлог дође у Предсједништво ја немам никакву дилему како ћу гласати. Морамо уважавати, дакле, БиХ, њен правосудни систем, а никако бити под утицајем било којих политичких партија“, казао је Бећировић, преноси Аваз.

Из кабинета хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића медијима су рекли да ће гласати против помиловања Фадила Новалића.

Адвокатски тим Фадила Новалића поднио је захтјев за помиловање осуђеног Новалића Министарству правде БиХ, које онда формира комисију и свој приједлог, уколико буде одобрен, на коначну одлуку шаље Предсједништву БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.