Хрватски професор упоредио нападе Хамаса са тзв. Армијом БиХ

  • Извор: СРНА
  • 10.10.2023. 12:42

Хрватски политолог и професор на Факултету политичких наука у Загребу Борис Хавел упоредио је нападе Хамаса на Израел са терором који су припадници такозване Армије БиХ спроводили над Хрватима у БиХ, а уз снимак паљења израелске куће написао да "то "Хрватима из БиХ није непознат призор".

"Џихадистичка звијер убила је пса и спалила кућу и ко зна шта још. Хрватима из БиХ - Грабовица, Уздол, Вареш, Крижанчево Село, Бухине Куће.../ то није непознат призор", истакао је Хавел који је на друштвеној мрежи Икс објавио снимак паљења израелске куће.

Хавел, који је рођен у Сарајеву, у неколико наврата је за хрватске медије, али и оне у БиХ износио тврдњу да су "Хрвати из БиХ први у Европи разумјели шта се догађа у израелско-палестинском сукобу".

У интервјуу за РТВ Херцег-Босне прије четири мјесеца то образлаже тезом да се на оба подручја "дотичу цивилизације".

"Хрвати у Херцег-Босни дијеле многе заједничке вриједности са Израелцима и у том контексту постоји међусобно препознавање", рекао је тада Хавел.


Нови рат – нове цијене

Нови рат – нове цијене

Он истиче да та повезница постоји такође јер су се "једино у Палестини и БиХ Шиити и Сунити ујединили како би водили џихад".

Према његовом мишљењу, у БиХ и даље дјелује "терористичко 'Муслиманско братство' са којим је у неким контактима био и (тадашњи лидер СДА) Алија Изетбеговић".

"Та организација је и даље присутна у БиХ. Она не дјелује само као терористичка организација већ као важан фактор на свим плановима", говорио је својевремено за Радио Херцег-Босне.

Осим ових ставова, Хавел тврди да је избјегличка криза у Европи изазвана с циљем да се шири џихад у Европи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

    'Васкршња литургија из Храма Христа Спаситеља у Бањалуци

  • 12:00 Васкршња прича

    '''Васкршња прича

  • 16:00 Васкршња посланица 2024.

    'Васкршња посланица 2024.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.