Za godišnjicu

HVO iskopirala logo Republike Srpske

  • Извор: АТВ
  • 05.04.2022. 18:27

Trideseti rođendan Republike Srpske poslužio je kao inspiracija obilježavanju 30 godina od osnivanja HVO u Žepču.

Trideseti rođendan Republike Srpske poslužio je kao inspiracija obilježavanju 30 godina od osnivanja HVO u Žepču. 

Za sutrašnji centralni događaj napravljeno je grafičko rješenje koje neodoljivo podsjeća na ono koje su institucije Republike Srpske koristile 9. januara. To rješenje pojavilo se na pojedinim portalima i društvenim mrežama. Broj 30 je zapravo preslikan. Ono što su navodni autori iz drugog entiteta previdjeli jeste stilizovani oblik Republike Srpske, kao ključni motiv. 

Stručnjak za politički amrketing Aleksandar Zobenica kaže da je ovo samo još jedan hrvatski gaf. 

“To je nešto što očekujemo i na šta smo navikli, što se tiče predstavnika hrvatskog naroda, imaju ći u obzir a je njihova kovanica od 1 evra imala sliku kune, ukradenu slilku britanskog foptografa, koju je slikao na škotskoj granici. Sa druge strane kovanice malo ozbiljnija stvar prisvajanje Nikole Tesle, koji je zapravo bio Srbin iz Gospića. Narod koji nema svoju istoriju je prinuđen da je ukrade”, kaže Zobenica. 

Za rješenje iz Republike Srpske bio je zadužen Kabinet predsjednika Republike. Za ATV pojašnjavaju da je u tu svrhu angažovan autor, koji je pod ugovorom o tajnosti. Međutim, dobili smo njegovo pojašnjenje svog vizuala. 

“Broj 30 zapravo predstavlja stilizovani oblik Republike Srpske, očiglednu asocijaciju na godišnjicu od njenog osnivanja, simbol beskonačnosti predstavlja želju za dugim postojanjem i razvojem i na kraju tu je amblem Republike Srpske u krugu kao simbol autonomije”, rekao nam je.

Takođe, u Kabinetu predsjednika odbijaju bilo kakvu mogućnost da je isti autor svoju ideju ponudio za neku drugu priliku. Bilo kako bilo, kažu da se kopiraju samo najbolji.


Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.