Сарајево

И федерални медији прозрели Хелеза: Лупета глупости

  • Извор: Аваз
  • 27.11.2023. 17:17

Позадину изјава министра безбједности у Савјету министара БиХ Зукана Хелеза да на територији Републике Српске постоје кампови за војну обуку прозрели су чак и медији у ФБиХ.

Наиме, сарајевски "Аваз" је ове изјаве Зукана Хелеза назвало лупетањем глупости, уз поруку да само наносе штету БиХ и служе за његову личну промоцију, али никако за добробит грађана.

У коментару који се зове управо "Лупетање глупости", аутор поменутог листа наводи да Хелез овакве изјаве пласира како би привукао мало популарности.

При томе, наравно, Хелез није изнио никакве доказе, што су у "Авазу" свакако запазили.

"Иако није понудио никакве ваљане аргументе, осим да је видио неке фотографије које ће показати медијима, али их не може послати'', што само по себи нема никаквог смисла, он је на тај начин показао само неозбиљност, и то не први пут. Иако је то посао којим се треба искључиво бавити ОСА, Хелез ужива да у сваком гостовању спомиње неке 'обавјештајне' податке, којима само себи даје на важности", пише аутор.


Додик: Као што је лажан САБНОР БИХ, лажан је и високи представник Шмит

Додик: Као што је лажан САБНОР БИХ, лажан је и високи представник Шмит

У тексту се констатује да заправо није ријеч ни о каквим обавјештајним подацима, а аутор предвиђа и наредни Хелезов потез. Слично је радио и раније...

"Наравно, није ријеч о никаквим обавјештајним подацима, а, након што је ОСА упутила деманти на изјаву да постоје такви обавјештајни кампови, очекује се да Хелез, као и прошли пут, каже да није мислио на нашу обавјештајну службу. Но, тешко је повјеровати да би било какве стране обавјештајне службе одавале податке једном министру мимо процедура, што се, уосталом, у нормалним државама и кажњава", пише у коментару сарајевског медија.

Стога, према мишљењу аутора, јасна је и Хелезова намјера - а то је покушај провоцирања предсједника Републике Српске Милорада Додика.

"Једина намјера оваквих лупетања глупости вјероватно је била да послије тога каже сам себи: 'Додик не зна како ће са мном, наговорио сам му се'", пише даље аутор.

Потом објашњава да Хелезово лупетање глупости не доноси никакву корист грађанима БиХ. Оним грађанима за које би Хелез требало да се брине као високи званичник, али, чини се да му они нису на памети.

"Грађани од тог његовог узнемирења јавности, због реченице 'наговорио сам се Додику', ништа неће имати. Напротив, могли би имати штету, с обзиром на то да је БиХ на корак од отварања преговора за чланство у Европској унији", јасан је аутор коментара.

"Осим штете на европском путу, Хелез ће се сада морати бринути и о самом себи, јер ће ове тврдње морати доказати и државним тужиоцима", поентира аутор сарајевског медија.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.