Затворен предмет икона

И шта ћемо сад?

  • Извор: АТВ
  • 18.09.2023. 19:05

И шта ћемо сад – главно је питање из Републике Српске након што је стављена тачка на предмет "Икона". Није ово први пут, подсјећа Сања Вулић, да тако олако, без икаквих доказа многи етикетирају Милорада Додика у негативном контексту.

"Драго ми је да су по ко зна који пут показали своје право лице, а то је да раде за ситан страни новац. Само постављам питање шта сада? Хоћемо ли добити извињење? Сви смо свједоци колико година и времена су разне оптужбе биле на рачун предсједника Републике Српске, тада српског члана Предсједништва, на институцију предсједника Републике како је крадљивац икон аи данас када знамо да то није, шта? Шта господо тужиоци и судије? Опет имамо доказ и потврду да је највећи проблем у БиХ управо правосуђе", каже шеф Клуба посланика СНСД-а у ПД ПС БиХ Сања Вулић.

Шекара: Случај 'икона' показао чему служе људи у Тужилаштву БиХ и њихови ментори

Шекара: Случај 'икона' показао чему служе људи у Тужилаштву БиХ и њихови ментори

И ово је доказ да су сви процеси против Додика политички. Циљ је, тврди Мирослав Вујичић, нарушити углед и политичко ђеловање предсједника Српске.

"Ово је доказ да Тужилаштво ради под искључивим политичким утицајем дијела међународне заједнице и странаца и, нажалост, бошњака који имају утицај на Тужилаштво, а све са намјером да елиминишу предсједника Додика из политичког живота, зато што човјек искључиво ради у корист Републике Српске", каже Мирослав Вујичић, посланик СНСД-а у ПД ПС БиХ.

Предмет “Икона” је медијски створен да нанесе штету Додику, тврди Милан Петковић. Каже да је очито да ту није било елемената кривичног дјела, али је то појединцима послужило да мјесецима воде медијски рат против Додика.

Језива несрећа: Аутобус упао у провалију, најмање 24 особе погинуле!

Језива несрећа: Аутобус упао у провалију, најмање 24 особе погинуле!

"На тај начин је вршен и притисак на правосудне институције, али због тога нико неће сносити одговорност, јер је то постала пракса у БиХ да се лице у јавности оптужи и унапријед осуди без икаквих доказа и чињеница. То је лоша пракса и надам се да ће се у будућности почети сносити одговорност за изнијете лажи", истиче Петковић.

Подсјећамо, у децембру 2020. године Милорад Додик је поклонио позлаћену икону Сергеју Лаврову. Тада је украјинска амбасада у БиХ обавијестила Министарство иностраних послова да имају оправдане сумње да је икона културно благо Украјине и да захтијевају повратак иконе. Након готово три године покушаја да се нађе нешто спорно, што се није успјело, Тужилаштво је затворило предмет.

Благојевић цитирао Устав БиХ: ОХР обмањује самог себе

Благојевић цитирао Устав БиХ: ОХР обмањује самог себе


Пратите нас и путем Вибера