Енергетско напиће

Инспекција у Сарајеву уклонила Прајм из продаје

  • Извор: Црна-хроника.инфо
  • 17.11.2023. 07:49

Kантонални санитарни и инспектор за храну су поступајући по пријави Савјета родитеља ученика основних и средњи школа Kантона Сарајево, а која се односила на контролу продаје енергетског напитка “Прајм”, провели инспекцијске надзоре код три привредна субјекта који су увозници тог напитка на тржиште Kантона Сарајево, те малопродајним јединицима које послују у њиховом саставу.

У поступку проведених инспекцијских надзора записнички је констатовано да је у промету затечено хидратацијско пиће без кофеина и Л-теанина “Прајм Хидратејшн“, док контролисани увозници нису увозили и прометовали енергетски напитак "Прајм Енерџи", који је претходно забрањен у Словенији и Хрватској, а због недозвољених супстанци у свом саставу (висок ниво кофеина и састојка Л-теанина који није допуштен у безалкохолним пићима).

С обзиром да је инспектор за храну констатовао да хидратацијско пиће “Прајм”, које је пронађено у промету, није декларисано у складу са Правилником о пружању информација потрошачима о храни (“Службени гласник БиХ” број: 68/13), записнички је наложио да се иста повуку из промета, док се прописно не декларишу.

На тржишту БиХ нема пића

На тржишту БиХ нема пића "Прајм енерџи"

Један од сарајевских увозника је самоиницијативно послао узорак на анализу здравствене исправности производа за коју ће резултати бити познати накнадно.

Подсјећамо да се у циљу заштите јавног здравља на подручју Кантона Сарајево проводе појачане контроле кантоналних инспектора за храну код субјеката у пословању с храном, а у сарадњи са другим инспекцијским органима, као и Агенцијом за сигурност хране БиХ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.