Reakcija

"Izetbegović bi trebalo da pogleda svoju istoriju, da zna koju su mu slavu preci slavili"

  • Izvor: ATV
  • 21.11.2021.20:19

Zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske Siniša Vidović poručio je da lieder SDA Bakir Izetbegović pokušava da prisvoji narode u neku imaginarnu naciju, te da bi umjesto što laže sebe trebalo da pogleda svoju istoriju i vidi koju su slavu slavili njegovi preci.

Vidović je dodao da ko nema svoju, krade tuđu istoriju.

"Godpodinu Izetbegoviću nije dovoljno što fabrikuje laži iz prethodnog odbrambeno otadžbinskog rata, pa sebi sada daje za pravo da ide i dalje od toga. Jasno je da narod koji svoju egzistenciju zasniva na mitovima, mora pokušati i druge da unizi, valjda da bi se osjećao bolje u vezi samog sebe. Nije dosta prisvajanje Kulina Bana, Kralja Tvrtka, već sad pokušava da prisvoji i narode u neku imaginarnu naciju koja postoji samo kod muslimanskih tzv. intelektualaca", rekao je Vidović i dodao:

"Poturice su se uvijek morale dokazivati, pravdati sebi da njihova prodaja vjere nije uzaludna, ali time samo sebe dodatno ukopavaju, jer istorijske činjenice su uvijek bile jače od Bakirovih mitova i politikanstva. Umjesto da laže sebe, možda bi trebao da pogleda unazad svoju istoriju, pa bi znao koju su slavu njegovi preci slavili, možda bi se i sam opametio, i znao kad treba prećutati i ne otkrivati ličnu sramotu".