Nedeljko Čubrilović

"Izetbegovićevo odbijanje prisustva na posebnoj sjednici je negiranje BiH"

  • Извор: СРНА
  • 26.01.2022. 16:39

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da odbijanje predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića da prisustvuje predstojećoj posebnoj sjednici parlamenta Srpske predstavlja negiranje same BiH jer je Narodna skupština Srpske jedan od zakonodavnih tijela u BiH.

Čubrilović smatra da Izetbegović ne bi trebao da se na taj način ophodni.

"Pogotovo što Izetbegović predstavlja političku opciju koja ima svoje predstavnike u Narodnoj skupštini i u Vijeću naroda Republike Srpske", naglasio je Čubrilović.

On je rekao da je u Izetbegovićevom stavu prepoznatljivo nastojanje da se održi proces nastojanja centralizacije BiH, a da Republika Srpska, odnosno Narodna skupština, ne bi trebala u ovoj fazi da učestvuje u rješavanju političkih problema u funkcionisanju BiH.

Čubrilović je rekao da će u petak, 28. januara, na Kolegijumu Narodne skupštine Republike Srpske predložiti da se posebna sjednica parlamenta održi sljedeće nedjelje.

On je najavio ranije da će posebna sjednica parlamenta Srpske, posvećena razmatranju aktuelne političko-ekonomske situacije u BiH, biti održana 1. Februara.

Čubrilović je ranije uputio pismo predsjednicima SDA Bakiru Izetbegoviću i HDZ-a BiH Draganu Čoviću u kojem ih poziva da prisustvuju i obrate se na posebnoj sjednici parlamenta Srpske.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?