Dom naroda

Još uvijek ništa od ukidanja akciza: Prijedlog ide na usaglašavanje

  • Извор: СРНА
  • 24.03.2022. 17:08

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije usvojio zahtjev Predstavničkog doma za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim se na ograničeni period ukidaju akcize na gorivo, te je, zbog nedostatka entitetske većine za prijedlog da se razmatra po skraćenom postupku, upućen Kolegijumu Doma.

Dom naroda na usaglašavanje Kolegijumu uputio je i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o Savjetu ministara BiH, kojim se vrši usklađivanje sa zakonom o ravnopravnosti polova BiH, odnosno propisuje da najmanje 40 odsto članova Savjeta ministara moraju biti lica oba pola.

Delegati su usvojili Zakon o carinskim prekršajima BiH, koji je u parlamentarnu proceduru uputio Savjet minnistara.

Predlagač je naveo da se ovim zakonom vrši usklađivanje oblasti carinskih prekršaja sa odredbama novog Zakona o carinskoj politici u BiH i odredbama nove odluke o sprovođenju Zakona o carinskoj politici u BiH, i da je njegov osnovni cilj da obezbijedi poštovanje zakonskih i podzakonskih odredaba carinskog zakonodavstva BiH.

Dom naroda usvojio je i Zakon o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku pred Sudom BiH.

Delegati nisu podržali izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za 2020. godinu, te programski i finansijski plan BHRT-a za 2021. godinu.

Тагови:
  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм