Професор емеритус

Кецмановић: Шмит и Марфи толико закували да је логично да их врате кући

  • Извор: СРНА
  • 04.11.2023. 11:28

Професор емеритус Ненад Кецмановић изјавио је да су Кристијан Шмит и амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи толико закували у БиХ да је логично очекивати да их врате кући.

"Марфи и Шмит су у великом белају, јер погрешна процјена ситуације у БиХ може да их кошта добро плаћеног радног мјеста", навео је Кецмановић и додао да, ако повуку Шмита, више неће моћи да регуларно изаберу другог.

Он је истакао да колективни запад, бар када је ријеч о Србима, има јединствен колонијални однос, па зато и Срби морају да буду јединствени у одбрани националне слободе, с обзиром на то да је Запад у БиХ јасно заузео једну страну, јер су Бошњаци показали традиционалну послушност окупаторима, османлијама, хабзбурговцима, хитлеровцима.

Кецмановић је оцијенио да колективни Запад заоштрава хибридни рат против Републике Српске и да већ одавно постоји замисао да се укине име и Република Српска назове "сјевероисточна Босна", али да им је тренутно на реду предсједник Републике Милорад Додик.


Мајка из БиХ се преудала и оставила четворо дјеце, отац проси да их прехрани

Мајка из БиХ се преудала и оставила четворо дјеце, отац проси да их прехрани

Кецмановић у ауторском тексту за "Политику" пише да неоколонизатори Српске шире црну листу политички неподобних функционера, па су се поред предсједника Српске Милорада Додика, нашли и премијер, предсједник парламента, министри, а сматра и да ће тај круг ширити.

Он је навео да креатори Дејтонског споразума читаву историју послијератне БиХ раде на рушењу тог споразума док на укидању Републике Српске раде муслиманско Сарајево и "колективни запад".

"Колективном западу је почело да се жури, па је Додик одговорио пројектом осамостаљења и споразумног разлаза, који је изазвао нервозу и устоличење в.п. /високог представника/ који није добио неопходну сагласност Савјета безбједности УН", пише Кецмановић.

Према његовим ријечима, преостаје питање да ли ће одмах ићи до краја и покушати да српском народу у БиХ уз надлежности, опљачкају и јавну имовину, укину ентитетске границе, киднапују демократски изабраног предсједника републике.

"Нема више миц по миц, него све и одмах", истиче Кецмановић, који подсјећа да је Запад у лаж "утјерала" српски члан Предсјендиштва БиХ Жељка Цвијановић, која је тражила записник са сједнице Савјета безбједности УН на којој је Шмит наводно изабран за в.п.

Он је напоменуо и да је Шмит већ дискретно објелоданио шестомјесечни извјештај за сједницу Савјета безбједности УН под радним насловом "Додик је за све крив", али да га је у Њујорку са контраизвјештајем из Републике Српске сачекао руски амбасадор у УН.


У центру Бањалуке погинуо радник

У центру Бањалуке погинуо радник "Чистоће"

Онима који понављају да Додик није исто што и Српска, Кецмановић је поручио да се замисле како би изгледала Мађарска без Виктора Орбана, Русија без Владимира Путина, Кина без Си Ђинпинга.

Кецмановић указује и на то да је рат између Израела и Палестине разапео Бошњаке у БиХ између оријенталне душе и калкулација, те да се актисемитизам већ увукао и у институције Федерације БиХ што показује одлука Агенције за банкарство ФБиХ да без образложења затвори Микрокредитну банку коју је 2017. године формирала Јеврејска општина.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм