Ministar u Vladi Republike Srpske

Klokić: Dodika koji je legitimno izabran da smijeni Šmit je smiješno

  • Извор: АТВ
  • 01.09.2021. 19:48

Nakon što je Šefik Džaferović zatražio od Kristijana Šmita da smijeni srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, stižu burne reakcije iz Srpske. Da Dodika koji je legitiman predstavnik, smijeni neko ko je u BiH došao na nelegitiman način je smiješno, poručuje za ATV Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske.

"Mislim da je zahtjev smiješan. Čovjek koji je izabran iz Republike Srpske sa najvećim brojem glasove koje je ijedan član Predsjedništva BiH imao otkada se ovaj način glasanja uvodi, da legetimno predstavlja Republiku Srpsku, a da ga smjenjuje neko ko je nelegalno i došao u BiH, zaista bih okarakterisao kao smiješno", kaže Klokić za ATV i dodaje:

"Gospodin Džaferović ne želi da prihvati činjenicu da treba da sasluša i drugu stranu, da BiH ovakva kakva jeste, a ukoliko želimo da idemo naprijed, treba da se čuje i druga strana. Da se saslušaju svi akteri i zauzmu zajednički stavovi kada je u pitanju budućnost ove zemlje".

"Smjena Dodika bi obesmislila izbore"

Postavlja se pitanje, zašto imamo mogućnost da biramo nekoga kada neko ko dolazi sa strane uređuje političko okruženje u BiH. Dodik je imao najviše glasova kao jedan član Predsjedništva BiH, ima puni legitimitet i podršku naroda, ne treba mu za to podrška nekih drugih i da ga smjenjuju ljudi koji su došli na nelegitiman način u BiH.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.