Istočno Sarajevo

Kojić: 1. mart - dan poziva na slobodno ubijanje Srba

  • Извор: СРНА
  • 01.03.2023. 11:16

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice Branimir Kojić rekao je da je 1. mart dan kada je zvanično počelo stradanje, ubijanje i uništavanje srpskog naroda, kada su oni koji su tada bili politički lideri muslimana, kasnije Bošnjaka, dali jasne signale da Srbe treba ubijati i protjerati sa njihovih ognjišta.

Kojić je rekao Srni da je 1. mart dan kada je Srbima i zvanično pokazano da je plan bjelosvjetskih ambasada da Srbi budu ubijani slobodno i transparentno, da je to "civilizacijska vrijednost".

"Za porodice poginulih iz Republike Srpske, ali i sve iskrene patriote ovo je dan tuge, a ne dan koji treba proslavljati. Taj datum treba da bude mnogo važniji za nas, nego za one koji ga proslavljaju", izjavio je Kojić.

On je ocijenio da sljedbenici politike tadašnjih lidera muslimana danas zastupaju stav o izdvajanju Srebrenice iz Republike Srpske i traže da ona postane distrikt, što je u najmanju ruku opasno.

Prema njegovim riječima, danas se blokira proces traženja nestalih Srba, ne osuđuju se svi koji su naređivali, podstrekivali ubistva i sami egzekutori najmonstruoznijih zločina.

"I danas nas, u mirnodopskim uslovima, ubijaju time što omogućavaju presuđenim zločincima da pobjegnu u druge države", ukazao je Kojić.

On je poručio da Srbi proslavljaju 9. januar, dan kada se rodila njihova domovina - Republika Srpska.

"I danas oni koji najžešće udaraju po Republici Srpskoj, a rade i žive u njoj, nisu spremi da dođu na posao 1. marta, ali su spremni da uzmu lični dohodak", istakao je Kojić.

U dijelu Federacije BiH sa većinskim bošnjačkim stanovništvom 1. mart se obilježava kao takozvani dan nezavisnosti BiH, jer je tada održan nelegalni referendum o nezavisnosti i otcjepljenju BiH od SFRJ.

Ovaj tragični datum u Republici Srpskoj se ne praznuje, već 21. novembar - dan kada je u američkoj vazduhopolovnoj bazi Rajt Peterson kod Dejtona parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH koji je obilježio kraj građanskog rata u BiH.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина