Посланик СНСД-а

Којић: Бошњачке странке упорно изврћу тезе

  • Извор: СРНА
  • 13.10.2023. 12:06

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић изјавио је да је питање имовине ријешено Дејтонским споразумом, а страних судија Уставом БиХ, те да бошњачке политичке партије упорно обрћу тезе и чињенице покушавајући да представе да уцјене долазе из Републике Српске.

Којић је рекао Срни да термин "државна имовина" не постоји и да не постоји потреба да се ико бави питањем имовине.

"Кроз расподјелу, по којој је 49 одсто Република Српска и 51 одсто Федерација БиХ (ФБиХ), јасно је да постоји територија Републике Српске и територија ФБиХ на којој и остварују власничка права. Не можемо мијењати међународне уговоре у којима постоји територијална подјела која је дефинисана и Анексом два који каже да постоји граница између Републике Српске и ФБиХ", рекао је Којић.

Он је навео да је питање страних судија у Уставном суду БиХ регулисано Уставом БиХ у којем је јасно наведено да ће бити донесен закон који ће регулисати питање страних судија, односно да стране судије више неће бити саставни дио тог суда.


Квадрат у Бањалуци никад скупљи, цијена до 5.000 КМ

Квадрат у Бањалуци никад скупљи, цијена до 5.000 КМ

"Одлазак страних судија из Уставног суда, односно доношење закона о Уставном суду БиХ и питање имовине, није никаква уцјена. Измишљено је да је то предмет уцјене. Ми само проводимо једну уставну одредбу из Устава БиХ", појаснио је Којић.

Којић је указао на посљедњи покушај уцјене политичара из Сарајева који су условљавали подршку финансирања медицинског комлекса у Бањалуци.

"Покушали су да оборе нешто што је у интересу, не само Срба, него свих грађана у БиХ. У Клиничком центру Републике Српске могу да се лијече сви грађани, без обзира на национални предзнак", рекао је Којић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок