Banjaluka

Kojić: Današnjom odlukom Sud će dodatno podići tenzije

  • Извор: СРНА
  • 05.09.2023. 16:46

Predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić rekao je Srni da će Sud BiH odlukom da odbije zahtjev advokata predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović dodatno podići tenzije i usložiti stanje u BiH, što, kako je ocijenio, nije dobro.

Kojić je naveo da je odluka Suda BiH da odbije zahtjev advokata predsjednika Srpske donesena jednoglasno, te istakao da je to samo dokaz da su ambasade zapadnih zemalja dale nalog za osuđujuću presudu predsjedniku Republike Srpske i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske".

Kojić je upitao kako je moguće da jedan dnevni list iz Federacije BiH ima informacije iz Suda BiH prije svih i kako cure informacije iz ove pravosudne institucije.


Vulić: Sud BiH je skalamerija koja pokušava da BiH pretvori u protektorat

Vulić: Sud BiH je skalamerija koja pokušava da BiH pretvori u protektorat

"O tome da je Sud BiH muslimansko oružje protiv Srba i Republike Srpske najbolje govori činjenica da sve presude i odluke i prije izricanja budu objavljene u tom istom glasilu, a potvrđene par dana kasnije i zvanično", ukazao je Kojić.

On je naveo da BiH nije država svih naroda, niti mjesto gdje svi građani imaju ista prava, ističući da je osnovno ljudsko pravo na pravično suđenje uskraćeno svakom Srbinu, pogotovo onom koji smeta muslimanima i ambasadama zapadnih zemalja.

Kojić je ocijenio da sudija Jasmina Ćosić Dedović neće raditi u skladu sa zakonom zbog svoje prošlosti.

"Ona je bila u timu tužioca u procesu protiv Ratka Mladića, jednog od simbola srpske borbe za opstanak, ali je učestvovala i u oslobađanju Nasera Orića, simbola srpskog stradanja, monstruma koji je skoro zatro pravoslavno stanovništvo u Podrinju", rekao je Kojić.

On je podsjetio da je Dedovićeva pripravnički staž odrađivala u kancelariji visokog predstavnika, gdje je, kako je istakao, očigledno naučila kako udarati po Republici Srpskoj.


Podvig policajaca u BiH: Kilometrima na leđima nosili osobu kojoj je pozlilo

Podvig policajaca u BiH: Kilometrima na leđima nosili osobu kojoj je pozlilo

"Odgovorno tvrdim da će nakon ovoga uskoro biti unapređena i na taj način će biti namirena za ovo što planira da učini, a to je da osudi predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora `Službenog glasnika`", naglasio je Kojić.

On ističe da je i Stranka demokratske akcije "umiješala prste" u ovu optužnicu zbog svoje trenutne pozicije na koju nije navikla.

"Iz SDA pokušavaju da se preko Republike Srpske dodvore svojim glasačima i pokažu da su oni veliki muslimani koji mogu ugasiti Republiku Srpsku za 24 časa kako smo neki dan čuli od islamista kakav je i Nihad Alečković", rekao je Kojić.

On je naveo da je Sud BiH danas definitivno razotkrio svoje namjere, ali i namjere njegovih nalogodavaca, a to je ukidanje Republike Srpske i otimanje njene imovine što se neće desiti dok god postoji ijedan živi Srbin.


Šekara: Odluka Suda BiH - bahata uvreda srpskom narodu

Šekara: Odluka Suda BiH - bahata uvreda srpskom narodu

Opšte vijeće Suda BiH na današnjoj sjednici odbilo je zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović u odlučivanju o tužbi koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv njega i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića, potvrđeno je Srni u Sudu BiH.

Advokat Goran Bubić, branilac predsjednika Srpske, uputio je 23. avgusta prijedlog za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović u predmetu protiv Dodika jer postoje okolnosti koje izazivaju razumnu sumnju u njenu nepristrasnost.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм