Član Glavnog odbora SNSD-a

Šekara: Odluka Suda BiH - bahata uvreda srpskom narodu

  • Извор: СРНА
  • 05.09.2023. 16:31

Član Glavnog odbora SNSD-a Srđan Šekara ocijenio je da je odluka Suda BiH da odbije zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović jedna u nizu bahatih uvreda prema srpskom narodu koje ne mogu donijeti ništa dobro BiH.

"Za ovu i ovakvu BiH mnogo veći problem jeste činjenica da je voljom stranaca izuzeta iz svijeta normalnih i istinski demokratskih zemalja, nego što je to za Republiku Srpsku očekivani izostanak izuzeća duboko iskompromitovanog sudije kakva je Jasmina Ćosić Dedović u montiranom procesu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora `Službenog glasnika` Miloša Lukića", rekao je Šekara.

Šekara je poručio da srpski narod neće dopustiti da ga dovijeka ponižavaju niti da vanustavno i bespravno udaraju na njegove institucije.


Elitna ukrajinska jedinica trpi strašne gubitke

Elitna ukrajinska jedinica trpi strašne gubitke

"Ako iko u dijelu međunarodne zajednice i njenog sarajevskog poslušnog političkog kruga u liku dotične gospođe, koja kao neko ko je oslobađao ubice srpske djece i branila ratnog zločinca koji je sijao smrt gdje god da se pojavio, ne zaslužuje ni da joj pominjem ime, vidi sudskog dželata koji bi presudom protiv prvog čovjeka Republike Srpske odredio njenu crnu sudbinu, onda mora imati na umu i činjenicu da u ovoj državnoj zajednici živi i srpski narod koji će znati da sačuva sve ono što je krvlju stečeno i što mu pripada", rekao je Šekara.

On je konstatovao da je jasno da je optužnica protiv Dodika i Lukića politički progon ljudi koji su navodno krivi jer su izvršavali svoje ustavne i zakonske obaveze.

Šekara je poručio da BiH može imati budućnost kreiranu isključivo međusobnim uvažavanjem i unutrašnjim dijalogom svih njenih naroda.

"Nema tog šikaniranja koje može uticati na epilog, a to je pobjeda Republike Srpske čije institucije su radile i rade u skladu sa ustavnim rješenjima i Dejtonskim mirovnim sporazumom", naglasio je Šekara.


Helikopter SAJ-a prinudno sletio u Zalužane

Helikopter SAJ-a prinudno sletio u Zalužane

Opšte vijeće Suda BiH na današnjoj sjednici odbilo je zahtjev predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović u odlučivanju o tužbi koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv njega i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

Advokat Goran Bubić, branilac Milorada Dodika, uputio je 23. avgusta prijedlog za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović u slučaju da postupa u predmetu protiv Milorada Dodika i naveo da u ovom predmetu ona ne može postupati zato što postoje okolnosti koje izazivaju razumnu sumnju u njenu nepristrasnost.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.