Бањалука

Којић: Суд БиХ пристрасан - соли живу рану

  • Извор: СРНА
  • 13.12.2023. 16:48

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић рекао је Срни да је Суд БиХ првостепеном пресудом осудио на 15 година затвора Милана Тришића, чиме је још једном показао пристрасност и двојне аршине у својим одлукама.

"У данима када гледамо како се братуначки муслимани хвале у медијима да су били у одреду `Ел муџахедин` и причају да су били у Кравици на крвави Божић, само дан пред парастос за убијене Србе из Бјеловца, Суд БиХ поново показује мишиће и соли нам живу рану. Безобразно и недопустиво", закључио је Којић.

Којић је напоменуо да сама чињеница да је Тришић, који је био у Америци, депортован и да је екстрадициони процес завршен у експресном року, јасно говори која је била намјера Суда БиХ, а то је што прије га осудити.

"Сада имамо случај Наде Томанић која је била припадник злогласне јединице `Зулфикар` и требала би одговарати за стравична мучења логораша у `Силосу`, али екстрадициони поступак иде врло споро, краде се на времену како не би изашла пред лице правде. Питамо докле?", истакао је Којић.


ОЈТ Бијељина: Константан притисак на рад Тужилаштва

ОЈТ Бијељина: Константан притисак на рад Тужилаштва

Којић је у име породица које представља питао Суд БиХ да ли је за убиство 3.267 Срба у Подрињу довољна казна од 29 година, а да сам Тришић добије 15 година?

"Да ли је он убио 1.600 људи, па да добије тако високу казну? Елфета Весели, жена монструм измасакрира дјечака Слободана Стојановића и добије 13 година, а Тришић 15... Страшно да страшније не може од овога", нагласио је Којић.

Он је додао да се боје да ће у другостепеној пресуди бити и повећана ова казна јер је то "мантра" овог накарадног суда.

Суд БиХ првостепено је осудио на 15 година затвора Милана Тришића, којем је суђено по оптужби за злочин против човјечности на подручју Братунца 1992. године. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм

    '' Филм

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)