Predstavnički dom

Kojić: Svaki centimetar Srpske ostaće njena imovina

  • Извор: СРНА
  • 19.04.2023. 18:59

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milorad Kojić rekao je da su zahtjevi Bošnjaka, pa i izjava o imovini koju su potpisali politički predstavnici iz FBiH, zasnovani na kršenju Ustava BiH, te poručio da će svaki centimetar Republike Srpske ostati imovina Srpske.

Kojić je naveo da bošnjački lideri ovom izjavom krše Ustav i Dejton, te su i kontradiktorni.

"Ustav jasno kaže da sve ono što nije definisano Ustavom BiH je isključiva nadležnost entiteta. Imovina je nadležnost entiteta i to je crvena linija preko koje se neće i ne može preći", poručio je Kojić novinarima.

On je napomenuo da su zahtjevi Bošnjaka uglavnom zasnovani na kršenju Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma, iako se u tim zahtjevima pozivaju na Ustav i Dejton.

"To je jedan najobičniji pokušaj devastiranja Republike Srpske, oduzimanja njenih nadležnosti, antiustavnog i antidejtonskog funkcionisanja i djelovanja, što mi iz Republike Srpske nećemo dozvoliti", naglasio je Kojić.

On je poručio da će svaki centimentar Republike Srpske ostati imovina Srpske, a neće biti ono što Bošnjaci žele.

Osam bošnjačkih političkih predstavnika iz FBiH potpisalo je zajedničku izjavu o državnoj imovini u kojoj su naveli da Tužilaštvo BiH i ostali nadležni organi BiH moraju procesuirati odgovorna lica koja najavljuju da će nastaviti knjiženje te imovine na Republiku Srpsku. Oni smatraju da samo nivo BiH ima isključivu nadležnost da uređuje sva pitanja koja su vezana za ovu imovinu.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.